Deze winter is er weer volop te beleven in Breda. In de winters-verlichte en -versierde straten van de binnenstad kunnen bezoekers terecht voor allerlei activiteiten voor jong en oud. Breda Marketing en het Ondernemersfonds etaleren al deze winterse activiteiten op een speciale ‘Breda-Straalt’-UITagenda op de website van Welkom in Breda. Hoogtepunten in het programma zijn de weekenden van 16-17 en 23-24 december.

Op 16 en 17 december organiseert BredaWandelt een mysterieuze boot- en wandeltocht. Een waargebeurd Kerstverhaal neemt deelnemers mee op avontuur langs prachtige plekken in de binnenstad. Professionele storytellers vertellen in een meeslepend verhaal over de geheimen van Lucas Stas, de mysterieuze Bredase apotheker uit de 16e eeuw. Daarna is dit verhaal voor iedereen gratis te beleven in de vorm van een speurtocht, via een app. In de Barones beleef je een magische kerstparade vol dans, muziek, magische figuren en wonderlijke floats. In de Grote Kerk is het dat weekend Kinderkerstweekend, met een lichtjesspeurtocht en kerk-kerstballen versieren. Ook de wereldberoemde Coca Cola-kersttruck keert dat weekend terug!

Op 23 en 24 december zijn er tal van activiteiten in de Grote Kerk zoals speur- en puzzeltochten en speciale Candlelight-torenbeklimmingen. Tijdens beide weekenden organiseren Bredase ondernemers tal van winterse activiteiten. Extra aankleding in de binnenstad, zoals sfeerverlichting, kramen, kerstbomen en parades maken deze winter een bezoek aan Breda nóg gezelliger.

Voor jong en oud

Koert Vermeulen, namens het Ondernemersfonds: “Bredase ondernemers zijn enorm creatief en pakken graag uit. We bundelen al hun initiatieven – van spannende wandelingen en speurtochten tot dinnershows, gezellige bierfestivals en nog veel meer. We zetten deze in de spotlights en doen er qua beleving nog een schepje bovenop.”

Joyce Wijnen van Breda Marketing: ‘In Breda kun je natuurlijk het hele jaar door winkelen en borrelen, maar er is deze winter nog zoveel meer te beleven. Om te laten zien wat er voor álle bezoekers – jong en oud – allemaal te doen is, maken we onder de noemer Breda Straalt één mooi totaalprogramma, dat we zichtbaar maken met een campagne in de stad en online’.

Ambitie Bredaas winterevenement

De sfeerverlichting die dit jaar in alle straten hangt is anders dan voorheen. Koert licht toe: “Dit heeft alles te maken met veiligheid, en ook met de voorbereidingen voor de komende jaren. In 2024 werken we samen met ondernemers en de gemeente aan een nieuw plan voor de sfeerverlichting. Niet onbelangrijk: de verlichting van dit jaar verbruikt slechts 10% van de stroom van de verlichting van voorgaande jaren. Dit is alweer een mooie stap in onze duurzame ambities.”

Daarnaast hebben het Ondernemersfonds en Breda Marketing de ambitie om, ook samen met Gemeente Breda, vanaf 2024 toe te werken naar een écht Bredaas winterevenement. Op tal van plekken onderzoeken en experimenteren we dit jaar met activiteiten, aankleding en promotie.

Alle winterse activiteiten in de binnenstad tussen 1 december en 7 januari vind je via bredastraalt.nl.