SFEERGEBIEDEN CENTRUM BREDA

Klik op de plattegrond om deze te vergroten.

Het ondernemersfonds is ingesteld voor het centrum plus 4 aanloop­gebieden: het Stationskwartier, de Boschstraten, Oranje Zuid en de Haagdijken. Samen zijn dit 8 sfeergebieden die elk door een bestuurslid zijn vertegenwoordigd.

  Winkelhart

  Compact, compleet een veelzijdig

  In dit deel van Breda vind je goed gevulde winkelstraten afgewisseld met verrassende plekjes zoals het intieme winkelhof ’t Sas, de prachtige Houtmarkt en de overdekte Barones. De honderden winkels, het gevarieerde aanbod van gastvrije horeca, het openluchtmuseum ‘de Blind Walls Gallery’ geplaatst in een rijke historische setting maken Breda aantrekkelijk en veelzijdig.

  Veemarkt­kwartier

  Rijk aan ambacht en verrassingen

  Hier proef je de Bredase ambachtelijkheid: kleinschalige bedrijven met een eigen signatuur in een unieke en ongedwongen sfeer. Het Veemarktkwartier is rijk aan unieke boetiekjes en toffe hotspots. De Sint Annastraat is een van de oudste en meest karakteristieke straten in de Bredase binnenstad. Het Veemarktkwartier bestaat uit oude straatjes, kerken, binnentuinen en hofjes zoals het Begijnhof en veelal kleine, vernieuwende bedrijven van creatieve makers.

  Grote Markt en Kerkplein

  Het kloppend hart van Breda

  De Grote Markt met bruisende terrassen en natuurlijk de eyecatcher: de Grote Kerk. Niet alleen de imposante architectuur van de Grote Kerk, maar ook de muurschilderingen binnenin maken dit tot het belangrijkste monument van Breda. Het Kerkplein is een klein pleintje dat de Havermarkt met de Grote Markt verbindt. Vanaf hier loop je zo het winkelhart in.

  Haven en Havermarkt

  Genieten aan de haven

  De Havermarkt is al meer dan 50 jaar hét uitgaansplein in het centrum van Breda met bruisende terrassen en uitgaansgelegenheden. Het is een echt gezellig uitgaanspleintje met vele cafés rondom die samen een groot terras vormen. En het is perfect gesitueerd tussen de Grote Markt en de Haven. Het is dé uitgaansplek in Breda.
  De Haven is de perfecte spot om te ontspannen. Flaneren, dobberen in een bootje of een terrasje pakken. Overdag of tot in de late uurtjes. In zomer én in de winter gastvrije terrassen voor jong en oud. Hier is altijd wat te doen.

  De Haagdijken

  Kleurrijk, bedrijvig en divers

  Verrassende winkels, hippe restaurants en een belangrijke verbinding naar de binnenstad. Vitaal, verrassend, ongepolijst en verbindend. De Haagdijken zijn vitale straten, met ruimte voor iedereen. Ondernemers en bezoekers met een diversiteit aan achtergronden voelen zich er thuis. Het zijn stadsstraten waar de hele dag leven is. Er wordt gewinkeld, gewoond en gewerkt. De straten kennen een verrassende rijkheid aan historie, aanbod en ontdekkingen.

  De Boschstraten

  Goed vertoeven in de Boschstraten

  De Boschstraat is één van de oudste straten in de binnenstad. Dit is dé plek van creatieve ondernemers, typische Bredase bedrijven en het Stedelijk Museum. En die rijke historie, dat zie je nog steeds. Deze ondernemers verwelkomen je in imposante panden en een aantal rijksmonumenten. In de levendige Boschstraten vind je authentieke en typische winkels zoals Schietecat Tweewielers, de FopSjop en de Stripspecialist en groot aanbod van dag- en avondhoreca. Hier is het goed vertoeven.

  Oranje Zuid

  Vorstelijk winkelen en gastronomie

  Van het gezellige van Coothplein tot en met de Ginnekenweg: hier vind je het meest luxe aanbod van winkels, traiteurs, fijne koffie- en lunchzaken en goede restaurants. Deze straten presenteren zich als Oranje Zuid en ademen grandeur en allure met een mediterrane uitstraling. In de zuidelijke Wilheminastraat vind je vooral de luxere mode, exclusieve woonzaken en enkele versspeciaalzaken bedoeld voor optimale verwennerij.

  Stations­kwartier

  De groene loper van Breda

  Via een gloednieuw station lopen en fietsen onder bezoekers via de groene loper zo onze gastvrije stad in. Bijzondere en eigentijdse architectuur zijn hier gecombineerd met de typische en charmante jaren ’30 stijl. De Willemstraat verbindt het Centraal Station met het prachtige stadspark Valkenberg. In deze groene oase komen Bredanaars samen om te sporten, picknicken en te genieten van gezellige evenementen.