Sinds 2023 organiseert het Ondernemersfonds Living Statues Festival Breda. Tientallen living statue-artisten van over de hele wereld strijken neer in de Bredase binnenstad, om hun verhalen op artistieke, eigenzinnige manier met het publiek te delen.

In 2023 en 2024 werd Living Statues Festival Breda georganiseerd in samenwerking met (en tijdens) Open Monumentendagen Breda. De Open Monumentendagen trekken jaarlijks zo’n 44.000 bezoekers. Het Living Statues Festival is een verlengstuk op het reeds bestaande programma en spreekt dus meerdere doelgroepen aan. Het Ondernemersfonds Breda heeft de ambitie om het Living Statues Festival een vast plekje te geven op de jaarlijkse evenementenkalender van Breda. Logisch, want het Living Statues Festival past perfect bij een stad als Breda.

Het Living Statues Festival Breda heeft voor iedereen iets te bieden, op een leuke én leerzame manier. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen, leuke winacties en competities voor onder andere fotografen. Ook zoeken we altijd de verbinding op met ondernemers uit de binnenstad én daarbuiten, door creatieve samenwerkingen aan te gaan, zowel op organisatorisch als op professioneel niveau. Organisaties zijn dan ook altijd welkom om ons te benaderen voor een samenwerking.