Een jaar en al zes winkels verder, zet Ondernemersfonds Breda vanaf nu nóg hoger in op Starterswinkels; het initiatief dat ambitieuze ondernemers met vernieuwende winkelconcepten helpt om zich in de Bredase binnenstad te vestigen. Het project wordt ondersteund door Gemeente Breda en vastgoedorganisatie VCOB. In het eerste jaar is het initiatief ontzettend goed ontvangen en smaakt het dus naar meer – veel meer. In Guido ten Hengel heeft het Ondernemersfonds een gemotiveerde projectleider gevonden, die het project op alle fronten naar een hoger niveau gaat tillen. Ook gaat er een nieuwe campagne van start. Die gaat zorgen voor meer zichtbaarheid en bereikt potentiële nieuwe starters met een doelgerichte marketingaanpak.

Guido ten Hengel is projectleider Starterswinkels

Er komt veel kijken bij het openen van een Starterswinkel. Het begint natuurlijk bij stap één: het vinden van een potentiële, geïnteresseerde starter. Dan moet de winkel nog geopend worden. En als laatste is daar de begeleiding op zowel praktisch als bedrijfstechnisch gebied.

Voor al deze fases in het proces heeft het Ondernemersfonds in Guido de juiste man gevonden. Hij heeft connecties met relevante organisaties en instituten als Avans en Breda University. In het verleden heeft hij meerdere ambitieuze ondernemers gecoacht in de beginfase van hun nieuwe onderneming. Het bekendste recente voorbeeld is Jassie, de stadgarderobe in het uitgaansgebied van Breda. Guido heeft zelf ook meerdere ondernemingen én een groot, waardevol netwerk in Breda.

Guido is geen onbekende naam in Breda. Hij kent de stad en de ondernemers. Hij is bestuurslid van Breda Jazz en begeleidt jonge ondernemers in de beginfase van hun onderneming.

Guido: ‘Het barst van het ondernemend talent in Breda. Kijk alleen al naar de opleidingen van onze hogescholen en de mbo’s. En dan heb je een stad als Breda, die werkelijk alles te bieden heeft: een bruisende en aantrekkelijke binnenstad, met verschillende karakters en doelgroepen per sfeergebied. Iedere onderneming kan hier slagen.’

René de Vos, voorzitter van het Ondernemersfonds: ‘Guido is geknipt voor deze rol. We zijn best trots op het feit dat we iemand hebben aangetrokken met zoveel affiniteit voor de stad én het coachen van starters. We hebben er alle vertrouwen in dat hij het project naar een hoger niveau gaat tillen.’

Werken aan processen en oplossingen

Iedere ondernemer is anders, en zo heb je ook veel verschillende typen ondernemingen. Starterswinkels is dan ook geen one-size-fits-all oplossing. Guido: ‘Ondernemers met een vast aanbod dat ze al een paar jaar via hun webshop aanbieden hebben andere behoeften dan studenten die van een baanbrekend gat in de markt hun afstudeerproject hebben gemaakt. De een heeft al een basis aan loyale klanten of een eigen netwerk, de ander begint vanaf nul. De één zit in een niche, de ander spreekt juist veel doelgroepen aan. Aan mij de taak om die oplossingen, maar ook de processen aan de achterkant, te stroomlijnen.’

starterswinkels.nl

Starterswinkels is meer dan een initiatief vanuit het Ondernemersfonds, Gemeente Breda en vastgoedorganisatie VCOB. Het is een project op zich, dat de ambities en identiteit van de stad perfect weerspiegeld: het aanbod uitbreiden met spraakmakende en unieke winkelconcepten, om zo de aantrekkingskracht voor publiek en het vestigingsklimaat voor nieuwe ondernemers te versterken.

Om het project meer te laten leven in de stad, is voor Starterswinkels een eigen identiteit ontwikkeld, met daarbij natuurlijk een website. Ook is er een video gemaakt waarin in duidelijke taal wordt uitgelegd wat Starterswinkels is, en voor wie het is. Ook hoor en zie je de succesverhalen van Reiger en de Raaf (Halstraat) en de Interieurbar (Reigerstraat).

Dit zijn pas de eerste stappen in het opzetten van een grootsere campagne, waarin binnen het Ondernemersfonds wordt samengewerkt met elkaar én met de stad. Zo wordt het concept beter zichtbaar in de winkels en straten zelf, maar hebben we ook de middelen om nieuwe starters met de allerbeste ideeën doelgericht te bereiken en te inspireren, met de juiste middelen.

Over Starterswinkels

Starterswinkels zijn winkels van ambitieuze, startende ondernemers met een kansrijk winkelconcept dat we in de binnenstad van Breda nog niet eerder gezien hebben.

Omdat het huren van een pand in onze drukke binnenstad en behoorlijke stap is, helpen we deze ondernemers een handje in de beginfase van hun onderneming. Zo bieden we de handvaten om vertrouwd te raken met het beheren van een winkel, naamsbekendheid te creëren en uit te groeien tot een gevestigde winkel in Breda.

Starterswinkels is een initiatief van Ondernemersfonds Breda en wordt ondersteund door Gemeente Breda en vastgoedorganisatie VCOB.

 

Ben of ken jij een starter met een baanbrekend winkelconcept en overweeg je om je te vestigen in de Bredase binnenstad? Kom dan in contact met Guido ten Hengel, projectleider van Starterswinkels, via starterswinkels@ondernemersfondsbreda.nl

Voor meer informatie over Starterswinkels ga je naar starterswinkels.nl